2018

Forårs udstillingen 24/3-26/6

  • Maja Frendrup Detalje
  • Maja Frendrup Close up
  • Maja Frendrup 1
  • Maja Frendrup struktur

Her vises Manga tegninger af Freja Bøgh, Keramik af Maja Frendrup, Maleri af Stig Rex & Tekstil af Lotte Dalgaard.

Projektet ”Brud” er en udstilling, der arbejder omkring ordet Brud igennem vævet hør.

Lotte Dalgaard er erfaren væver og Liselotte Hornstrup er nyuddannet modedesigner, som fælles har et ønske om at undersøge og afsøge den gamle bornholmske

hørs muligheder igennem innovative silhuetter og beklædningstekstiler.

Arbejdet vil udmunde i et eksperimenterende og håndværksmæssigt udviklingsprojekt, som viser den håndspundne hør fra helt nye sider af.

Den håndspundne hør er fundet i en stor flyttekasse på Bornholm og har været gemt væk i over 100 år.

Alt de hengemte, håndværksmæssige kunnen som hørgarnet repræsenterer, ønsker vi at give ny værdi i et nutidigt udtryk. Derudover vil størstedelen af vores materialer være restprodukter og genbrugsmaterialer.

Liselotte og Lotte er begge faglige tekstilere, som er uddannet med mange års mellemrum, og arbejder også meget forskelligt med tekstiler. Ved at samle deres arbejde i en udstilling, samler de også den store tidsforskel i ét rum. – Mindsker rummet mellem nyt og gammelt.

Udstillingen består af 10 værker, som hver især vises på en gine og hver især har en historie om brud. F.eks. brudstykke, hvid brud, udbrud, afbrudt, granitbrud, sammenbrud, lovbrud, knoglebrud, nedbrud osv. 

Sparringen og dialogen mellem væver og designer giver energi til videreudvikling og nye metoder at arbejde innovativt på.

Formålet med udstillingen er at skabe et nyt udtryk mellem håndværket væv og modedesign.